Atat angajatii cat si angajatorii trebuie sa cunoasca indeaproape legea securitatii si sanatatii in munca, pentru a intelege natura unor proceduri in cazul accidentelor de munca.

Angajatorii trebuie sa raporteze autoritatilor competente orice eveniment medical, de la boli profesionale la accidente de traseu sau de munca. Nerespectarea acestei proceduri de catre angajatori conduce la amenzi de pana la 7000 lei, in functie de caz.

In categoria evenimentelor care cad sub incidenta acestei legi se regasesc accidente care au dus la vatamari ale corpului angajatilor, sau decesul acestora, in timpul serviciului, angajati care au statutul de persoana disparuta, angajati suspectati de o boala profesionala, accidente de traseu, circulatie si de munca. De asemenea, in aceste cazuri, angajatorul trebuie sa intretina dialogul cu asiguratorul pentru declansarea unor proceduri in cazul accidentelor de munca.

Referitor la toate aceste conjuncturi speciale, care impun informarea ITM, un avocat proceduri in cazul accidentelor de munca va poate furniza sprijinul juridic necesar angajatilor si angajatorilor.

Abaterea de la toate aceste proceduri in cazul accidentelor de munca poate conduce la sanctionarea angajatorului si chiar la deschiderea unor dosare civile sau penale, in functie de complexitatea spetei, pe care le puteti preveni recurgand precaut la sprijinul expertului juridic, avocatul dvs in cazul de fata.

Accidentele de munca au o natura delicata iar evaluarea lor depinde atat de normele de securitatea muncii, asigurate de angajator, dar si de clauze specifice ale contractului individual si colectiv de munca.

In consecinta, un aspect conex important este determinat de modul in care sunt redactate, negociate si semnate contractele de munca individuale si colective, precum si regulamentele de ordine interioara ale companiilor patronate de angajatori.

Cabinetului de Avocat Sorin Ovidiu Anghel din Bucuresti va ofera experti in derularea si aplicarea unor proceduri in cazul accidentelor de munca, lucrand indeaproape, cu profesionalism si loialitate, atat cu angajati cat si cu angajatori.