Este dreptul dvs, ca angajat, acela de a apela la toate parghiile si instrumentele legale pentru a realiza si inainta organelor competente contestatia desfacerii contractului de munca.

Un avocat litigii munca din cadrul Cabinetului de Avocat Sorin Ovidiu Anghel va pune la dispozitie experienta si tactul juridic pe care am deprins-o, de-a lungul anilor, in fata instantelor de judecata si dincolo de ele, reprezentand in egala masura angajati si anagajatori, din Romania si din strainatate.

Este important sa cunoasteti faptul ca insasi contestatia desfacerii contractului de munca impune anumite probleme de natura juridica, intrucat desfacerea contractului de munca se poate petrece, din punct de vedere cauzal, la initiativa angajatului, cu acordul mutual al partilor implicate, sau la initiativa angajatorului.

De aici, diversitatea si complexitatea ligitiilor de munca. In cazul de fata, sensul contestatiei depinde doar de a treia circumstanta, aceea in care desfacerea contractului de munca are la baza decizia unilaterala a angajatorului.

Aspectele cele mai delicate ridicate de contestatia desfacerii contractului de munca tin de situatiile in care angajatul doreste reintegrarea in profesia sau functia anterior detinute, ceea ce poate aduce cu sine, in cazul in care se dovedeste faptul ca desfacerea contractului a fost nelegala sau netemeinica, plata unor despagubiri si reincadrarea in functie.

Contestatia desfacerii contractului de munca poate avea succes si in situatiile in care se constata ca procedura de concediere nu a fost facuta in acord cu prevederile contractului de munca.

Dincolo de toate aceste curente, ne dorim sa restabilim raportul juridic dintre angajat si angajator si, cel mai important, sa redam dreptatea, demnitatea si viitorul carierei dvs, din perspectiva legii dar si in termenii moralei profesionale.

De aceea, pentru contestatia desfacerii contractului de munca serviciile unui avocat, in materie de consultanta, asistenta si reprezentare juridica reprezinta o conditie necesara si suficienta pentru succesul dvs.