La intrebarea cat dureaza un proces pe dreptul muncii, le raspundem clientilor nostri ca depinde de complexitatea spetei juridice si de tipul de daune pe care angajatul sau angajatorul il pot solicita, in functie de evolutia spetei juridice.

Independent de situatie insa, raspunsul avocatilor in general, ca si unui specialist din cadrul Cabinetului Av. Anghel este acela ca, un proces de dreptul muncii are o durata relative redusa, asadar speta se judeca luand in seama o mai mare flexibilitate temporala.

Din experienta noastra, durata procesului este determinata si de statutul angajatorului sau de modul in care acesta isi formuleaza intampinarea sau cum formuleaza propunerile de probatorii.

Diferenta dintre mediul public si cel privat determina o mai mare prudenta si un mai mare echilibru in dorinta de prelungire a procesului in ceea ce priveste un angajator din domeniul privat, intrucat costurile sunt suportate de catre sine.

Astfel, la intrebarea cat dureaza un proces pe dreptul muncii, noi va raspundem ca acest lucru este influentat de interesele celor doua parti antrenate in proces – angajat, respectiv angajator – de complexitatea spetei juridice, si, intr-o proportie considerabila, de capacitatea financiara a angajatorului.

Durata unui asemenea proces poate fi prelungita si de tipul de solicitari implicate: plata pentru daune morale, despagubiri financiare, de caile de atac etc.

Un avocat specialist si specializat in acest domeniu va sfatuieste insa ca mai inainte de a va pune intrebarea, de altminteri prudenta intr-o asemenea situatie, cat dureaza un proces pe dreptul muncii, sa luati in calcul posibilitatea medierii, pentru care puteti conta pe sprijinul nostrum deoarece este o solutie legala si noi dispunem si de aceasta abilitate legala (vezi www.mediatori-romania.ro).

In aceasta maniera, anticipati conjuncturi nefavorabile si mizati pe o eficienta temporala si materiala mai mare in solutionarea litigiilor de munca in care va aflati.

In cazul in care medierea esueaza cu profesionalism va asistam si reprezentam in calea judiciara in fata instantei de litigii de munca!