Procesele in instanta dintre angajat si angajator prezinta o cazuistica variata si tot mai frecventa in randul gestionarii situatiilor conflictuale si a litigiilor de munca.

In societatea juridica din care facem parte, expertii nostri care indeplinesc rolul de avocat procese cu angajatorul va apara si securizeaza interesele si drepturile legitime ca angajati, explicandu-va, indeaproape, situatia pe care o traversati, in mod concret, precum si capacitatile lor de a inova o solutie care sa faca diferenta si sa va aduca rezultatele optime, intr-o unitate de timp cat mai concentrata.

Ceea ce noi aducem clientilor este experienta dobandita in instante, de-a lungul proceselor in care am reprezentat deopotriva angajati si angajatori si am dobandit spiritul de observatie, prudenta, anticipatie si analiza a mentalitatii fiecarora.

Daca medierea a esuat, ca situatie care ar fi putut restaura echilibrul acestui cumul de forte, interese si orgolii, in mod confidential si agreabil, atunci procesul cu angajatorul poate debuta pe cale legala. Dupa ce recurgeti la un avocat procese cu angajatorul, expertul dvs juridic va prelua derularea tuturor pasilor necesari pentru solutionarea spetei dvs. Deseori clientii nostri ne intreaba daca sansele de castig sunt de partea angajatilor sau a angajatorilor, in functie de practica noastra curenta.

Consideram ca un trend favorabil pentru una dintre cele doua parti nu depinde de nimic altceva decat de situatia concreta, juridica, in care se afla angajatul si angajatorul, luandu-se in seama obiectul procesului, interesele, nevoile, erorile de procedura, elementele de cercetare disciplinara etc.

Este important ca angajatii sa inteleaga ca pot contesta concedierea si ca trebuie sa faca uz de acest drept. In ponderea litigiilor de munca, dominante sunt litigiile izvorate din concedieri, regasite de cele mai multe ori ca fiind abuzive: curente sunt concedierile disciplinare si restructurarile.

Mentionam faptul ca aceste litigii pot afecta reputatia profesionala, cariera si situatia materiala a angajatilor si a angajatorilor deopotriva. Spetele reflecta, de cele mai multe ori, un ecou moral si psihologic asupra celor doi actori care dezvolta raportul de munca intr-un mod conflictual, nefavorabil.

De aceea, un litigiu de munca expune, de fiecare data, si un conflict axiologic, moral, nu doar juridic. Luand in calcul toti acesti factori, un avocat procese cu angajatorul va va reprezenta sau asista in instanta, actionand in mod legitim, innovator si creativ si in vederea unor interese secundare pe care le puteti invoca: reincadrarea pe functia de pe care s-a facut concedierea sau obtinerea unor despagubiri echivalente daunelor psihologice, morale sau material pricinuite angajatului de catre angajator inainte de concediere sau pe durata procesului.