Angajatii care se afla in postura de a fi cercetati disciplinar pentru diferite abateri pot recurge la serviciile unui avocat cercetare disciplinara pentru a gestiona relatia cu angajatorul in acest context juridic particular.

Obiectul sanctiunii disciplinare este constituit, de obicei, de unul dintre urmatorii factori: nerespectarea contractului individual de munca, abaterea de la dispozitiile directe ale superiorilor, incalcarea normelor legale la locul de munca etc.

Colaborarea cu un Avocat Cercetare Disciplinara are rolul de a anticipa diferite decizii ale angajatorului, dar si de a va reprezenta in mod favorabil in fata acestuia, cel mai important lucru fiind reprezentat, in aceste conditii de efectele asupra reputatiei dvs profesionale si statutului financiar, aspecte corelate cu: retrogradarea din functie, reducerea salariului sau desfacerea contractului de munca.

Un avocat cercetare disciplinara supravegheaza evolutia spetei dvs juridice, cu mentiunea ca, potrivit Codului Muncii, desi angajatul are dreptul de a-si formula singur apararea, sau de a fi asistat de un reprezentant al sindicatului, acolo unde este cazul, cunoasterea juridica pe care o poate opera intr-un asemenea caz un avocat reprezinta nu doar un atu, ci si un demers tactic.

Apelati la un avocat cercetare disciplinara pentru a avea reprezentate, promovate si aparate drepturile si interesele legitime, dar si pentru a echilibra raportul de forte – acum juridice – dintre angajat si angajator.

Experienta unui profesionist in dreptul muncii, acumulata in instantele de judecata, odata pusa in slujba solutionarii litigiului dvs de munca, poate aduce inovatie in deciziile dvs juridice, in actiunile de aparare disciplinara dar si in moderarea interactiunii cu angajatorul: probleme de imagine, reputatie ale acestuia sau interese financiare ale angajatului in ipoteza unor costuri procesuale ce sunt gestionate cu prudenta, capacitate juridica si strategie legala de catre noi.

Totodata, prin cooperarea cu un avocat cercetare disciplinara reusiti sa preintimpinati abuzuri in aplicarea sanctiunilor: putini dintre clientii nostri stiu, in momentul in care se prezinta in cabinetul nostru, ca, spre exemplu, amenzile disciplinare sunt interzise.

Consultati un avocat cercetare disciplinara pentru situatiile nefavorabile in care va aflati, ca angajat sau angajator.